Opgelet voor kleine chirurgische ingrepen. En controleer uw polisvoorwaarden voor u een ingreep ondergaat in het buitenland.

Komt een Hospitalisatie verzekering tussen voor een kleine chirurgische ingreep? En kan ik me laten opereren in een buitenlandse kliniek?

Een kleine chirurgische ingreep wordt meestal gedaan in ambulante zorg en in dergelijke gevallen zal een hospitalisatieverzekering doorgaans geen tussenkomst voorzien.

Een polis Ambulante Zorg (minder gekend en onderschreven in vergelijking hospitalisatieverzekering) kan soms een dekking voorzien, maar ook dan alleen maar als de operatie als "medisch noodzakelijk" wordt beschouwd.

U wilt in een buitenlandse kliniek een noodzakelijke ingreep ondergaan? Uw verzekeringscontract bepaalt de territoriale geldigheid van de dekking. Maar zelfs wanneer uw polis een “wereldwijde” dekking voorziet, mag u niet uit het oog verliezen dat veel contracten alleen betrekking hebben op onverwachte ziekenhuisopname tijdens het reizen en dus niet tussenkomen voor "geplande interventies."

Zorg ervoor dat u de voorwaarden van uw polis goed naleest en / of raadpleeg uw verzekeraar voordat u een afspraak maakt met een ziekenhuis in het buitenland.

Bron: Assuralia