Alleen wonen is… een sprong in het diepe! 4 verhuistips die mee de koffer in gaan

Verlaat je binnenkort - als in deze zomer - je ouderlijk thuisfront? Aha, dat klinkt als een spannende stap die gepaard gaat met een grote verantwoordelijkheidszin. De hele papierwinkel omtrent verzekeringen, belastingen, huishuur, etc. komt vanaf heden op jouw schouders terecht. En aangezien een mens al snel eens iets vergeet, zetten we 4 onmisbare verhuistips op een rijtje.

1.   Verander tijdig je adresgegevens

In een nieuwe woning gaan wonen, betekent niet enkel je meubelen overbrengen van plek A naar plek B, ook je adres moet aangepast worden. Laat dit dus niet aanslepen en maak hier meteen werk van, want in principe moet dit binnen de 8 werkdagen gebeuren. Zodra je jouw adreswijziging doorgegeven hebt bij de dienst Burgerzaken van je gemeente, komt een van de volgende werkdagen de wijkagent langs om na te gaan of je daadwerkelijk verhuisd bent. Daarna kan je adreswijziging pas echt doorgaan.

2.   Controleer of je recht hebt op een huursubsidie

Alleen wonen, is een dure bedoening. Alle kosten zijn vanaf heden enkel voor jou, wat jou aan het einde van de maand wel eens tot een pittige vaststelling kan brengen. Als je richting een huurwoning gaat, maak je mogelijks kans op een Vlaamse huursubsidie. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je wellicht aan enkele voorwaarden te voldoen, je leest ze hier: https://www.vlaanderen.be/tegemoetkoming-in-de-huurprijs-de-vlaamse-huursubsidie

3.   Ga op zoek naar een energieleverancier!

Zodra je alleen woont, ben je volledig vrij in het kiezen van een energieleverancier. Overweeg verschillende opties, vergelijk prijzen én ga op zoek naar mogelijke recensies van klanten. Ben je iemand die frequent naar de televisie kijkt of op het internet surft? Vergeet dan ook niet op zoek te gaan naar een leverancier in digitale diensten en communicatieoplossingen.

4.   Overloop de nodige verzekeringen met je verzekeraar

Of je nu alleen gaat wonen of samen met een heel gezin, veiligheid moet altijd je prioriteit zijn. Breng je verzekeraar dus zeker een bezoekje zodat jullie samen kunnen overlopen welke verzekeringen verplicht zijn en welke een mooie aanvulling kunnen bieden. Een brandverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering komen zo goed als altijd ter sprake!

Heb je nog specifieke vragen omtrent jouw verhuis? Stel ze ons meteen!