Algemeen nieuws

Ben jij op de hoogte van de regels voor E-steps?

Geen e-step onder de 16 jaar

Om te voorkomen dat kinderen of jonge tieners met snelheden tot 25 km/u tussen het gemotoriseerde verkeer rijden, geldt voortaan een leeftijdsgrens van 16 jaar. Al zijn er wel uitzonderingen: in woonerven en erven, op wegen voorbehouden voor voetgangers, fietsers en ruiters en in speelstraten mag ook wie jonger is dan 16 met een e-step rijden.

Op reis met je baby

Reizen met een baby lijkt een hele onderneming. Maar met een goede voorbereiding en slimme inpaklijst vertrek jij stressvrij en zorgeloos naar je vakantiebestemming. Lees vóór je vertrekt zeker onze tips, zodat jij maximaal kunt genieten van je reis met je baby.

Welke stappen ondernemen om te starten als zelfstandige?

Maakt u binnenkort uw droom waar en start u als zelfstandige? Voor u uit de startblokken kan schieten, wacht u een reeks van beslissingen en formaliteiten om te starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep.

Om u te helpen door het bos de bomen te zien en de juiste beslissingen te nemen zonder iets te vergeten, geven we u deze tips:

1. Kies een goede boekhouder of fiscalist

2. Maak uw idee en plannen concreet

Is vandalisme verzekerd?

Wanneer spreken we van vandalisme?

Iedereen heeft er al wel eens mee te maken gehad, al dan niet in de onmiddellijke omgeving: afgerukte spiegels, antennes of emblemen, krassen op de wagen, stukgeslagen ruiten, graffiti op gebouwen, bushaltes of treinen, afgerukte bloemen in een voortuintje of een park… Al deze misdrijven vallen onder de noemer vandalisme.

Wat dekt pechbijstand?

Je bent met jouw voertuig onderweg, maar plots valt die stil. Enorm lastig want nu geraak je niet tot je bestemming. Wie kan er jou dan helpen om jouw voertuig te herstellen zodat je weer de weg op kunt?

Een verzekering voor huisdieren wordt steeds populairder.

Al sinds corona stijgt het aantal dierenverzekeringen jaar na jaar. Verzekeraar Corona Direct verkocht in 2022 ruim 20 procent meer hondenverzekeringen dan in de jaren voor de covid-pandemie.

Maar waar moet je op letten als je een huisdierenverzekering afsluit?

Een verzekering voor je huisdier nemen, wordt steeds populairder. Dat is niet onlogisch, want kosten voor de dierenarts kunnen hoog oplopen.